26 Mayıs 2007 Cumartesi

Clementine


Benim ilk olarak Animation Magazine dergisinden öğrendiğime göre, dünyanın galiba en süper çizgi filmi Clementine'in uzun metrajlı bir animasyon filminin çekilmesi planlanıyormuş. Buraya kadar "oleeey" diyebileceğimiz bi durum.

Ama acayip olan şu; söz konusu uzun metraj animasyonu bir türk firması olan Medyavision'un çekeceği söyleniyor. 80 ila 100 milyon dolar civarında bir bütçesi olması planlanan film, eğer çekilebilirse, türk sinema tarihinin en pahalı filmi olacak. Tuhaf.

1 yorum:

  1. sanırım kendi zamanının en hastalıklı çizgi filmi olan clementine -ki şu an bir nesle kâbus gördürecek kadar hastalıklı olan başka çizgi film var mı bilemiyorum- sadece müziğiyle bile insanı bir garip ederken fransızların bu çizgi filmi utanç kaynağı olarak gördüğünü söyleyenler var!

    bu iddia ne kadar doğrudur bilemem. ancak yapımı üstlenen shefilms şimdilik ingilizce ve türkçe forumlarda clementine hayranlarına görüşlerini paylaşma olanağı tanımakta.

    yalnız forumlara şöyle bir baktım da ingilizce forum, türkçe foruma dalıp "n'oluyor lan burada, anlamıyom ne diyonuz, ingilizcesi yok mu bunun?" diye serzenişte bulunan tek bir kişi için açılmış sanırım ve pek tutmamış. :)

    neyse, ortada bir şey yokken bok atmak ya da sevinmek istemem. sanırım hep birlikte bekleyip göreceğiz.

    YanıtlaSil